Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Farsangi sminkek

2009.01.15

A farsang végre lehetõséget ad, hogy az ember kicsit meghökkentõ, más legyen, mint az általában megszokott külsejével. Ha valaki jelmezt vesz magára, ahhoz készítse el, de ha nem a ruha a meghatározó, a hajnak és a sminknek kell az alkalmat kifejezni!

 

Ha félünk a "polgárpukkasztástól", egy sminket a legkönnyebben úgy tehetünk farsangivá, ha a szem köré "szemüvegszerűen" style="margin: 10px;"
A variáció végtelen, ha a fantáziánk és a kreativitásunk is az! A Bourjois márkának vannak pl. szép szemceruza- és szemhéjpor színei, finoman selymes hatásúak, nagyon mutatósak.
Elég két-három színnel dolgozni, hozzá egy kis szempillaspirál, arcpír, egy szép magasfényű rúzs, és máris kész a nem mindennapi farsangi smink.


Ha van merszünk, a divat jócskán kínál lehetőséget az extrémitásra! A lényeg itt az, hogy ne legyen az arcon túl sok "furcsaság" style="margin: 10px;"
Attól függően, hogy milyen kedvünk van, hangsúlyozhatjuk a szemet, a szájat, vagy az arcpirosító helyét, de csak az egyiket!

Mindhárom esetben szép, alkalmi smink legyen a kiindulópont: egyenletes arcbőr, szép szem, kedvenc rúzs. Ha a szemet akarjuk feltűnővé varázsolni, nem kell mást tenni, mint venni két marabutollat. Bármelyik, bizsut áruló boltban kapható, ki kell választani két egyforma, közepes nagyságú, egyszínű tollat (ha különböző színűek lennének, pont a kedves meghökkentést váltanánk fel az ízléstelenségre!), majd a szemöldökre kell ragasztani műszempilla-ragasztóval! Egyszerű, olcsó ötlet és nagyon mutatós, de szemüvegeseknek nem ajánlott!


Ők inkább hangsúlyozzák a szájat, mégpedig úgy, hogy a rúzsra illatszerboltban kapható, szemre való csillámport teszünk. Rengeteget! Teljesen lepje el a rúzst! Ha szájfény van a szájon, jobban tapad. Kaphatóak már csillámport tartalmazó rúzsok (a Maybelline-nek és a L" style="margin: 10px;"
Egy idő után természetesen lenyalogatjuk (semmi vész, ha le is nyelünk belőle, egészségre nem ártalmas), úgyhogy jó, ha a port magunkkal visszük a bálba, és a mosdóban "utántölthetjük" style="margin: 10px;"

A harmadik esetben az arcpirosító helyére a járomcsonttól a fül teteje felé egyre elvékonyodva nem az arcpírt tesszük, hanem apró strasszokat. Legalább huszat egy oldalra, amit műszempilla-ragasztóval lehet rögzíteni, vagy még jobb, ha olyat veszünk, aminek a hátoldala eleve ragasztós. Különböző színekben kapható, a mérvadó itt a ruhánk és a bőrünk színe. Ha nagyon világos a bőrszín, jobban mutat rajta a sötétebb strassz (bordó, sötétkék, lila...), míg sötétebb bőr esetén az arany, vagy ezüst a feltűnőbb.


Kattints a képekre, ha nagyobb méretben is szeretnéd látni!

 

 

Forrás:nlcafe.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 343212
Hónap: 2778
Nap: 55