Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Manapság a cipőkkel foglalkozó cégek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek lábaink egészségére. A külcsín, az eladhatóság és az épp aktuális trendek figyelembevétele mellett az is fontossá vált, hogy az alapanyagok jó minőségűek és természetesek legyenek, és a cipő lábra kifejtett hatása megfeleljen az egészségi követelményeknek. Eddig azonban főként a sportcipőknél és a speciális célra készült cipőknél ügyeltek erre; az utcai lábbelik valahogy kimaradtak az egészséges tartásért vívott csatából.

Az MBT azonban továbbfejlesztette az egészséges cipőkről kialakult képünket, és fő célja, hogy cipői bárki számára hordhatóak legyenek, nemcsak sportoláshoz, hanem a mindennapi életben, munkában és szabadidős tevékenységek alkalmával egyaránt.

A sikertörténet 1996-ban kezdődött… Karl Müller svájci mérnök agyából pattant ki az a remek gondolat, hogy a cipők esetében a mezítlábas járás pozitív hatásait kellene valahogyan összegyúrni egy újfajta technológiában, amely a puha talaj természetes instabilitását adja vissza azoknak is, akiknek sima és kemény talajon kell járniuk. Tulajdonképpen így született meg az MBT, amelynek jelentése: Masai Barefoot Technology, azaz Maszáj Mezítláb Technológia.

 

Az MBT lényege az ötrétegű, három dimenzióban instabil, gördülő talp, amely úgy dolgoztatja az izmokat, ízületeket, mintha egyenetlen talajon mezítláb járnánk. Ha ez picit kínaiul hangzik számodra, csak gondolj bele, hogy járás közben nem korlátozza és irányítja a cipőd a lábad elhelyezkedését és a tartásodat, hanem a tested arra kényszerül, hogy izommunkával tartsa meg egyensúlyát.

 

 

Termékeik között éppúgy megtalálhatod a munkahelyi, illetve az elegáns viseletet, mint a szabadidős, sporthoz alkalmas cipőket. Az elmúlt években a dizájnon is sokat javítottak, ma már egészen divatos formákban és színekben kerülnek az üzletek polcaira az MBT lábbelik.
Ez pedig nemcsak a cipőmániásoknak jó hír, hanem azoknak is, akik meg szeretnék őrizni lábuk egészségét, vagy a tartásukon szeretnének javítani!

 

 

Magyarországon először kerültek kifutóra az MBT cipők április 8-án délelőtt, a Millenáris Fogadóban. A bemutatót hatalmas érdeklődés övezte, a média számtalan képviselője megjelent, valamint az egészséges életmódot támogató celebek sem hiányozhattak. A 2009-es kollekció abban tér el az eddigiektől, hogy sokkal vékonyabb talpszerkezettel látták el, mint a korábbi modelleket, és ezúttal már az aktuális cipőtrendeket is figyelembe vették!
A különféle lábbeliket felvonultató bemutatót hazai hírességekkel és show műsorral tették még érdekesebbé. A rendezvény házigazdája Kovács István „Kokó” volt, a kifutón pedig a Rippel fivérek, Geszler Dorottya, Katus Attila és Koltai Róbert is végigvonultak a legújabb MBT modellekben.

 

 Kovács István "Kokó"  Szentgyörgyi Rómeó  Katus Attila

 

Hazánkban nem ők az első sztárok, akik MBT-re váltottak, és szívügyüknek érzik az egészséges életmódot, amelybe lábaink és gerincünk megóvása is épp úgy beletartozik! Hidvégi-Üstös Pál extrém sportoló, aki túlélési- és navigációs specialista, valamint túravezető is egyben, szintén az MBT-re esküszik, ahogy Szentgyörgyi Rómeó, személyi edző is.

 

 Geszler Dorottya  Rippel fivérek  Hidvégi-Üstös Pál


Tény és való, hogy manapság minden 8. magyar felnőtt lúdtalppal küszködik, függetlenül attól, hogy milyen területen dolgozik, és mennyire terheli, illetve veszi igénybe a lábait és a gerincét. A legveszélyeztetettebbek pedig mi nők vagyunk, hiszen genetikailag lazább a kötőszövetünk. Ha most feltenném a kérdést, hogy hányan éreztük már nap közben, vagy akár nap végén, hogy hasogat a derekunk, fáj a lábunk, vagy a gerincünk, bizonyára rengetegen kezdenék el sorolni a panaszaikat. Az MBT azonban pont ezekre a panaszokra és megelőzésükre fejlesztette ki cipőit, hogy valóban jól járjunk, ha már járunk!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Cialis Quand Keljedy

(Keljedy, 2019.03.25 12:01)

Cheap Pills Without A Prescription <a href=http://rxbill8.com>canadian pharmacy cialis 20mg</a> Priligy Discussion

 

 

Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 398129
Hónap: 2074
Nap: 41