Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kos

[ 03.21. - 04.20. ]
Fejjel megy a falnak, nem hiába hasonlítják a jegy szülötteit a Koshoz.
Utálja a korlátokat, és a fölösleges ceremóniákat, ki nem állhatja az etikett szabályokat, képtelen olyan közösségbe olvadni, ahol mesterkélten viselkednek, és udvariasságból nevetgélnek. Ő most is hangember, a szó szoros értelmében. Megerőltetés nélkül képes átharsogni hatalmas távolságokat, és egyáltalán nem zavarja, hogy a közte és a célszemély közötti térben lévő emberek rosszallóan csóválják a fejüket.  
Azonnal kapcsol, a burkolt célzásokat is felfogja, és gondolkodás nélkül vissza is dobja, de úgy odavágja, hogy a kötekedő fél képtelen lesz a visszaütésére.
Általában erős, mind lelkileg, mind fizikailag, megjelenése, tartása önmagában tiszteletet követel.
Őszintesége, becsületessége miatt nem csak megszerzi, de meg is tartja barátait, nem ritkán egész életen át. Azonban amilyen könnyen sikerül barátságokat kötnie, legalább olyan könnyedén el is űzheti maga mellől barátait. Hevessége, makacssága, türelmetlensége és vakmerősége nem ritkán ijeszti el azokat.
A Kos lány, jellemzően fiús. Szereti a harcias játékokat, szívesen űz küzdősportokat. Könnyedén veszi az akadályokat, és valószínűleg valamivel jobb tanuló lesz, mint a Kos fiú, aki megjelenése, kihívó és magabiztos viselkedése miatt sok lány szemében válik igazi Adonisszá.

 


Bika

[ 04.21. - 05.20. ]
A képzőművészet, zene, tánc iránt különösen érdeklődik. Ügyes kezű, és kitartó, ezért valószínűleg sikereket érhet el ezen a téren.
Fejlett igazságérzettel rendelkezik, ha megbántják kiütközik belőle a Bika, és meneküljön előle, aki haragra gerjesztette.  
A kalandozás nem az ő világa. Fantáziája gazdag, inkább csak itt éli ki kalandvágyát. A szülőknek oda kell figyelni, hogy zavarják el a tévé elől, és próbálják a közösségi élet felé irányítani. Ha egyszer bekerül egy baráti társaságba, egyik alaptagjává válik annak, szereti, és keresi a nagy baráti bulikat, kirándulásokat, összejöveteleket. A Bika fiú barátai tudják, bármikor, bármiben számíthatnak rá, és bár nem verekedős, és semmiképp nem hivalkodó, a bajban általában már megjelenésével is - mint egy igazi Bika - biztonságot jelent barátai számára.
A lány Bikával pedig egyszerűen jobb nem kikezdeni, mert vehemesen küzd az igazság oldalán, akár őt, akár egy barátját éri alaptalan rágalom, vád.
A Bika könnyen kezelhető, irányítható, aki állandóan a békét, a nyugalmat keresi. gyakori, hogy első szerelménél megragad, és azzal fogad később örök hűséget is.
Vigyáznia kell, hogy mások ne használják ki jóindulatúságát.
Hasát és a kényelmet ebben a korban is nagyon szereti.
Bár nehezebben fogadja el életében az újdonságokat, kitartó, céltudatos és becsületes.
Gyenge pontja a túlságosan erős bizonytalansága, a saját magával szembeni felállított követelmények majdnem hogy teljes hiánya. Szinte sosem vállal kockázatot, holott egyszerre általában túl sok mindent szeretne elérni.

 


Ikrek

[ 05.21. - 06.21. ]
Ebben a korban már kialakul híresen jó emberismerete. Meg tudja különböztetni a hozzá jó szándékkal közeledőket, és képes elviselni mások kevésbé jó tulajdonságait. Így sok barátja, és sok szerelme akad. Ez utóbbiak között csapong, hol egyik, hol másik tetszik neki, és azon van, hogy mindegyikhez közel férkőzzön.
Ügyes taktikai játékos, és a lehetséges konfliktusokat is képes saját javára fordítani. Játszik a szavakkal, ebből táplálkozik legélesebb fegyvere is, a nyelve. Fanyar humorával a legelszántabb duzzogót is képes megnevettetni, akár saját magát, akár másokat ironizálni. Vitában talpraesett, kösse fel a nadrágszíjat, aki vele kikezd. Ha bebizonyítják, hogy téved, elismeri, de ha igazságtalanságokat kiabálnak rá, dühös lesz, és elszántan védi magát. Ha veszít, elkeseredik, és a kellőnél jobban elszontyolodik, sajnálja magát.
Szeret kellemes társaságba járni, ahol sokat lehet nevetgélni, beszélgetni, és ártalmatlanul csipkelődni.

 


Rák

[ 06.22. - 07.22. ]

Az egyedüllétben érzi igazán biztonságban magát, mindent elolvas, ami kezébe kerül, információ éhsége határtalan. Memóriája kiváló, a tanulásban elért eredményei szorosan összefüggnek tanárai pedagógiai érzékével. Ha sikerül felkelteni a kíváncsiságát teljes terjedelmében elsajátítja a tananyagot minden nehézség nélkül.
Igazi álmodozó típus, de nem elégszik meg a fantáziálással. Ha valamit gondolatban kitalált, azt kidolgozza, és már fiatal korától kitartással dolgozik annak megvalósításán.
Aggodalmaskodó típus, próbáljunk önértékelésére hatni. Félénk, nem ritka, hogy fél az éjszaka sötétjétől, az ismeretlentől. A változásoktól elbizonytalanodik, ezért ne rendezzük át túl sokszor a szobáját. Szereti a megszokott dolgokat, egyfajta biztos hátteret biztosít neki. Mutassunk rá jó tulajdonságaira, próbáljuk lelkesíteni, ettől erősebb, és tettrekészebb lesz. Imád bizonyítani, ezért, valahányszor elvégez valamit, vagy jól old meg egy problémát, dicsérjük meg érte, így biztos, hogy legközelebb is nagy kedvvel veti bele magát tennivalóiba. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról, hogy rossz tulajdonságaira hívjuk fel a figyelmét, és világítsuk meg előtte, hogy ezek később gondokat okozhatnak számára. Bár makacsságának köszönhetően nem igen fog változni, legalább tisztában lesz saját hibáival, hiszen hajlamos a hibákat mindig másban keresni.

 


Oroszlán

[ 07.23. - 08.22. ]
Szervezőképessége jó, és korán kiforrik, barátait is képviseli, és mindig a vidám, bolondos dolgok vonzzák.
Büszke, kitartó emberpalánta, aki eltökélten halmozza sikereit, mindenben. Nem tűri, ha mások előtt okítgatjuk, ezért ha nézeteltérésre kerül sor, otthon beszéljük meg vele. Magyarázzuk el neki, hogy miért nem helyes, amit tesz.
Felelősség érzete már kifejlődött, és felvállalja tévedésit is, és igyekszik azokat kijavítani. Persze az már nem biztos, hogy ettől nem követi el még egyszer ugyanazt a hibát. Barátai nagyon fontosak számára, ha teheti, minél több időt tölt velük. Ezek is szeretik őt, igazi közösségi figura, minden társaság középpontja, jó humorú, szervező egyéniség.
Általában csak későn alakul ki benne a kép jövőjéről. Mindenféle érdekli, ezért egyszer zenész akar lenni, máskor meg egzotikus expedíciókat szeretne szervezni, és rég elfeledett civilizációkat fedezne fel. Ha a szülőknek nem esik nehezükre, támogassák őt olyan hivatások felé, ahol szerepelni, színészkedni kell. Kalandos és akaratos tulajdonságai mellett az Oroszlán igazságérzete nagy, nem bírja, és nem is tűri az igazságtalanságot, és nem csak magát védelmezi, hanem barátait, családját is.
 


Szűz

[ 08.23. - 09.22. ]
 Sérülékeny, és önbizalomhiányban szenved. Nagyon könnyen és nagyon mélyen meg lehet sérteni. Ezt leplezni szeretné, ezért lázadozóvá válik, minden és mindenki ellen.
Olyan barátokra vágyik, akik átlátnak a szitán, elvárja, hogy megértsék lelkiállapotát. Hosszú órákon keresztül képes beszélni azokról a dolgokról, amelyek bántják, elvárva, hogy mindenki megértse azt. Sokszor túlságosan eldramatizálja a dolgokat, sértve érzi magát azon, ha barátai nem sajnálják kellőképpen, és a részvét hiányát fedezi fel bennük. Ilyenkor látványosan félrevonul, biggyedt mosollyal az arcán, hadd lássák, hogy ő nem is haragszik, csak éppen mélyen szenved.
Ha épp nincs magasajnálós korszakban kellemes barát, és partner. Humora nagyszerű, és éleslátásával olyan dolgokat is meglát, amiket más nem. Szeret társaságba járni, sőt, igényli is azt. Szeret szórakozni, bár igazán önfeledten nem képes rá. Alkalmazkodó típus, hajlandó a kompromisszumokra, nem akar kilógni a sorból. Talán túlzásba is viszi ezt, így egy kicsit elveszti saját egyéniségét.
Aki a közelébe kerül, az csakis jó szándékkal tegye. A Szűz mindenét megosztja majd vele, sőt magától adja oda az utolsót, ha kell. Azonban, ha rájön, hogy kihasználták, hogy bolondítják, bosszúvágyó lesz, és ha túl sokáig rágódik a dolgon, kialakulhat egyfajta gyűlölet is benne. Mindenesetre az ellenfél legyen rá felkészülve, hogy a Szűz szavakban becsmérli majd, lehetőleg minden alkalmat megragadva.
 


Mérleg

[ 09.23. - 10.22. ]
Igyekszik minél több barátot maga köré vonzani, számára a barátság nagyon fontos. Akad is szép számmal belőlük, hiszen nagyszerű humora van, segítőkész nem tűri az igazságtalanságot. Nem szeret veszekedni.  Vitatkozni annál inkább, és ilyenkor a legsziporkázóbb. Egy vitaparti vele kész szórakozás, mert olyan képtelen érveket hoz fel saját ügyét védve, amiről ő maga is tudja, mennyire nem állják meg a helyüket. Így a vita vége egy nagy közös hahotázás lesz. A tanulás nem erős oldala. A szülőknek mindenképp oda kell figyelniük elért eredményeire, mert képes a tanulást a végtelenségig halogatni. Sajnos órán se nagyon figyel, így mindenképp arra kell törekednünk, hogy valahogyan az iskola felé irányítsuk figyelmét. Szórakoztató, elbűvölő teremtés, ha határozatlanságát sikerül leküzdenie nagyszerű társaság.  


Skorpió

[ 10.23. - 11.21. ]
A figyelmes szülő azonnal észreveszi, ha gyerekét valami bántja. Ilyenkor megtagad magától mindent, nem eszik, és még a szokottnál is csöndesebb. Nem szabad faggatni, hiszen arra a kérdésünkre, hogy mi van veled, csak annyit válaszol, hogy semmi. Ennél okosabban kell megközelítenünk a problémát, ami nem könnyű, mivel nem szereti, ha titkait kutatják. Próbáljunk vele beszélgetést kezdeményezni, és lassanként rátérni a problémára.
Heves lázadozó, harcias.
Felületes barátságokat köt, ami nem is csoda, ha figyelembe vesszük, hogy ritkán mutatja meg önmagát, ráadásul imád kritizálni, amivel nem egy haragost szerez magának. Legbelül van benne valami felsőbbrendűségi érzés, meg van róla győződve, hogy a vele egykorú gyerekek viháncolása méltóságán aluli, ezért tekintetét a magasba emelve őrzi meg komolyságát. Egyszerű, letisztult formák jellemzik. Csöndes és figyelmes. Azonban sokkal érzékenyebb, mint azt mutatja. Legbelül nagyon is félénk és akarattalan, épp emiatt erőlteti magára álarcát, szeretne határozott, megfontolt embernek tűnni. Ebben a korban még nem fejlődik ki szexualitása, így társai nem érzik meg benne azt a szexuális vonzerőt, amivel később hódításait halmozza majd. Amikor ez bekövetkezik, viszonylag elég hamar, a tinédzserévek végén, a skorpió bosszút áll minden őt ért sérelemért, főleg a másik nem elutasításaiért. Gyűjti a partnereket, a maga módján élvezvén ki azok számára hasznosítható tulajdonságait. Mivel törekvő, igyekszik jó tanulmányi eredményeket elérni, állhatatosan tanul.  


Nyilas

[ 11.22. - 12.21. ]
Egy kicsivel már nehezebb a helyzet, mint gyermekkorban. A Nyilas önfejűbb lett, mindenáron törekszik az önállóságra. Ha otthon nem talál példaértékű viselkedést, követendő példát, nagy valószínűséggel máshol keresi majd. A szülők helyzete meginoghat, ha a gyermek Nyilasban nem ültették el a magokat, a tinédzser Nyilasban nincs minek kifejlődni, és sajnos az összeütközések egyre gyakoribbá válnak.  
Lelkesedve fog hozzá minden újhoz, de ha a legkisebb ellenállást vagy gátat is felfedezi, ha valamiért nem sikerülnek a dolgai, ott hagyja őket félkészen.
A Nyilas nagyon szellemi beállítottságú. Ha ügyesen nevelgetjük, odafigyelünk logikai készségeire, és információ éhségére a későbbiekben nagy hasznát veheti majd. Imád olvasni, és izgalmas, különleges dolgokat megismerni. Fantáziájával megeleveníti az olvasottakat, és élénk képeket fest róluk.
Tájékozódottságával szeret felvágni, imádja csillogtatni tudását, és hajlamos rögtönzött kiselőadásokra.
A példakép igénye ebben a korszakban még elevenebb. Hívjuk fel a gyermek figyelmét ennek veszélyeire, és magyarázzuk el neki, hogy ha mindig mások utánozásából él, és az azok cselekedetei szerint ítéli meg saját dolgait, sosem lesz saját egyénisége. Törekednie kell arra, hogy saját döntéseket hozzon, és ezeket tartsa is be. Sajnos önfejűségének köszönhetően a Nyilas drasztikus lépésekre is képes, ezért vigyázzunk, úgy próbáljunk hatással lenni rá, hogy ne érezze nyomásnak, mert dühös, és elszánt lesz.
Ösztönözzük szeretetét a sportok iránt, ez mindenképpen jót tesz neki. Szellemét is lefoglalhatjuk kellemes és építő dolgokkal. Imád kirándulni, és órákig képes hallgatni, ha valaki a régmúltról, a világmindenségről, vagy bármilyen más, érdekes dologról mesél neki. Szeret utánajárni a dolgoknak, és mivel nagyon barátkozó, és társaságkedvelő ember, próbáljuk olyan körökbe mozgatni, ahol ilyen irányú tevékenységekkel lefoglalhatja kicsapongó fantáziáját.  


Bak

[ 12.22. - 01.20. ]
Felfogása gyors és könnyed, koncentrációképessége kiváló. Jó emlékezőképességű, erős akaraterővel rendelkezik. Szeret tanulni, rengeteget olvas. A dicséret ebben a korban is ösztönzi. Ennek hiányában elmaradnak az eredmények, és ő egyre inkább visszahúzódik majd, még jobban beletemetkezik könyveibe. Ezért próbáljuk őt szórakozásra biztatni, ne hagyjuk, hogy szellemileg leterhelje magát. A sok könyv, a sok felötlődő gondolat fáradttá teheti, és ettől kedvetlen, legvégső esetben depressziós lehet.
Jókedvvel segít az otthoni munkákban, általában rendszerető.
Igazságérzete hatalmas. Ha igazságtalanul bántják nem áll ki saját érdekeit védve, inkább visszahúzódik. Érdekes, hogy a Bak kamasznak nincs sok összetűzése kortársaival. Bár nem egy bulizós típus mégis helyet adnak neki a menő bandákban. Titka kedves természete, lányoknál bájossággal keveredve, általános nyugodtsága.
Kevésbé nyerő tulajdonságai közé tartozik fukarsága, merevsége, mely elzárkózottságának köszönhet. Pesszimista hangulatában éles esze cserbenhagyja, lassúak és zavarosak lesznek gondolatai, elzárkózik a világ elől.
 


Vízöntő

[ 01.21. - 02.19. ]
Ekkorra már kifejlődik önállósága, így egyre több gondja adódik majd. A legtöbben makacsnak fogják tartani, nem értik, miért nem képes csapatmunkára, miért nem kér segítséget. Ő maga is nehezen viseli, ha állandóan kérnek tőle, nem érti, hogy lehet, hogy mások mindig elvárják a segítségnyújtást, miért nem oldják meg maguk problémáikat. Ennek ellenére segítőkész, hiszen emberbaráti szeretete nagy, főleg olyankor lép akcióba, ha gyengébbet bántanak. Ösztönösen veszi pártfogásába az elesetteket, így egyre több csendes barátja lesz majd. Nagyon jól tudja, mit akar, és kitartóan dolgozik céljai elérése érdekében. Kitartása azonban hamar alábbhagy, ha sikerrel jár, vagy, ha úgy érzi, túl sokat kell várakoznia, türelmetlensége ugyanis kíváncsiságánál is nagyobb.
Szellemi beállítottságú, ezért nem annyira a gyakorlatban, mint inkább a fejében játszódnak le a dolgok. Fontosabb szerepet játszik számára maga a flört, mint az elnyert szerelem. Főleg, ha ez a szerelem később nem tud újat felmutatni neki. Állandó változásra van szüksége, ha valami megállapodik, onnan elmenekül. Hízeleg neki, ha csodálják, főleg, ha elismerik széles látókörét, amit állandóan táplál, folytonos információ éhségét nem tudja csillapítani, kényszerűen mindent elolvas, ami az útjába akad. Sajnos azonban erősen szelektál, ezért sokszor fontos információkat is elfelejt.
 


Halak

[ 02.20. - 03.20. ]
A tinédzser Halak jóindulatú, együtt érző. Költői, álmokban, gondolatokban gazdag, segítőkész ember. Túlságosan önfeláldozó, és mivel befolyásolható is, sajnos ezt sokan ki is használhatják. Az iskolában valószínűleg kevés barátja lesz, de mivel nem érti meg nagyravágyó, nagyzoló kollégáit, ez nem is nagyon bántja. Ha valakinek azonban lelki együttérzésre van szüksége, a Halak azonnal észreveszi, akkor is, ha az a valaki erről nem is beszél. Mint a vízben érezhető áramlatokat, úgy veszi észre mások rezdüléseit, azonban nem ajánlja fel segítségét. Ő ott van, és ha szükség van rá, ott terem, ehhez viszont éreznie kell, hogy a másiknak szüksége van rá. A felnövő gyerekkel mielőbb beszéljünk a tabu témákról. Szex, szenvedélyek, de leginkább a narkotikumok, élvezeti cikkek veszélyességéről győzzük meg. Egyrészt befolyásolhatósága, másrészt belső álmodozásai, a fantáziálásra való hajlama miatt sajnos ezek a gyermekek nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint más jegyű társaik.  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 347197
Hónap: 2930
Nap: 109