Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Álommeló:énekesnő

2009.04.08

Kép Hogyan indulj el?
*Kezdetnek környékezd meg az énektanárodat a suliban:ő meg tudja állapítani,alkalmas-e a hangod arra,hogy tovább képezd.Ha pozitív választ kapsz,nincs is jobb lehetőség a gyakorlásra az iskolai kórusnál.

*A legtöbb városban van zeneiskola,ahová a hagyományos oktatás mellett,délutánonként járhatsz.Itt az ének és szolfézsórák mellett megtanulhatsz valamilyen hangszeren játszani,ami szintén nem hátrány,ha már az énekesi pálya után ácsingózol.

*Figyeld a városi újságban,tévében,rádióban vagy akár az iskolai faliújságon megjelenő hirdetéseket.Ha rendeznek valamilyen zenei témájú tehetségkutatót,jelentkezz!Sosem lehet tudni,ki ül a közönség soraiban,hátha felfedez valaki,aki segíthet.Jelentkezz,hogy szívesen énekelnél iskolai bulikon,ünnepélyeken.Remek alkalom,hogy kipróbáld,milyen közönség előtt megmutatni,mit tudsz.

*Ha már magabiztosnak érzed az énektudásodat,böngészd végig a hirdetéseket a különböző zenei újságokban és programmagazinokban.Számtalan kezdő zenekar ezeken a fórumokon keres énekesnőt,és egy bandával a hátad mögött máris léptél egyet felfelé a képzeletbeli ranglétrán.

*Ha úgy látod,hogy a közönségnek bejön,amit csinálsz,és már párszor fel is léptél,akkor legfőbb ideje,hogy pályázz!Küldj egy lehetőleg minél jobb minőségű demó felvételt a dalaidról,egy önéletrajzot és egy fotót valamelyik kiadónak(Sony/BMG,Universal,Warner,EMI stb..)Némi szerencsével behívhatnak egy megbeszélésre.

*Legyél mindig alázatos,ne próbálj többet mutatni,mint ami vagy.Ne feledd,sztárallűrjei csak egy igazi sztárnak lehetnek,de még akkor sem szerencsés.

 

Néhány hasznos link

Zenei témájú honlapok:
www.figyuzz.hu
www.music.hu
www.zene.net

Zeneiskola:
zeneiskola.lap.hu

Lemezkiadók:
www.emimusic.hu
www.magneoton.hu

Itt készíthetsz demót:
studio.lap.hu
demost.fw.hu

Dalszövegek:
www.zeneszöveg.hu

Zenei témájú hirdetések:
www.mymusic.hu
www.est.hu/apro
www.zene.hu/apro

 

Kép Tanácsok Tóth Verától:

-A pihenés a hang legjobb barátja.Aludjatok,amennyit csak lehet.Ha fáj a torkotok,a hagyományos mézes teán kívül a cukros citrom és a nyers tojás is nagyon jót tesz a hangszálaknak.

-Sajátítsátok el a helyes légzéstechnikát,ami nélkül a szép hang mit sem ér!Ebben is kérjétek szakember segítségét.

-Görnyedt tartással nem lehet énekelni.Végezzetek fejkörzéseket,nyújtógyakorlatokat,gerinctornát!

-Ha színpadra léptek, a lelki problémáitokat ne vigyétek magatokkal!A depresszió meglátszik a teljesítményen.Éppen ezért próbáljatok öt percig meditálni,befelé figyelni,mielőtt bárhol is közönség elé léptek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 299776
Hónap: 2622
Nap: 61