Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Segítség,nem az erősségem egy-egy tantárgy!

2009.02.28

Kép Sajnos,gyakran előfordul,hogy nem értünk meg egy anyagrészt és ha értjük sem marad meg sokáig,túl hamar elfelejtjük.Mi a teendő ezekben az esetekben?

 

Figyelj az órán!

Sokkal könnyebb úgy tanulni,ha figyelsz is.A tanár ilyenkor aprólékosan elmagyaráz mindent.Feladatokat oldotok meg,ezáltal megjegyzed hogyan is kell ilyen típusú példákat megoldani.Vannak akik már az órán elsajátítják az új dolgokat.Így az is elképzelhető hogy  nem kell otthon tanulniuk.

 

Kérdezz!

Az órán bármikor kérdezhetsz,hisz nem írsz dolgozatot.Ne folytsd magadba a kérdésed,kérdezz bátran!Csak így fogod tökéletesen érteni az anyagot.

 

Oldd meg a házi feladatot!

A tanár nem azért adja fel a házit  hogy elvegye a szabadidőd.Hanem azért hogy gyakorolj!Ha végképp  nem megy,szüleid segítségét is kérheted.Előfordul,hogy nem mindig sikerül,de legalább próbálkozz,a tanár ezt is értékeli.

 

Korrepetálás

Nos igénybe veheted egy külön tanár segítségét is.Meg kell beszélned vele,mikor szeretnél hozzá menni,ő mond egy összeget hogy pl: egy hét mennyibe kerül.De ez úgyis rendeződik.Visszatérve…igen nagy segítség ha van külön tanárod.Bármikor,bármit kérdezhetsz tőle,ami a tananyaghoz kapcsolódik.Segít megoldani a házi feladatot,gyakorló feladatokat ad,segít felkészülni a dolgozatokra.

 

 

Hatékony tanulás

Veled is előfordult már,hogy megtanultad a leckét,de két hét múlva már azt sem tudtad miről tanultál?Akkor neked szólnak az alábbi sorok.

 

1.Olykor a szóbelit sem elég megtanulni!Könnyebb ha elképzeled miről is van szó.Értelmezd a szöveget,így gyorsan tanulsz,sőt hatékonyan.

2.Az agy háromszor annyi idő alatt dolgoz fel egy szöveget,mint egy képet.Ezért  rajzolj is!

3.Mindig köss valamit valamihez.Ez is elősegíti  a hatékonyabb tanulást!

 

Írta:Andi

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

segítség Dórinak:)

(Bestia., 2010.06.05 19:42)

szívesen segítek neked a matekban,ha írsz egy e-mailt:
7eszty7@citromail.hu
és megmondod,hogy hol laksz,mert lehet,hogy én is ott.:)

Segítség Lexának

(Fairypaw, 2010.05.02 18:10)

Lexa, hát az szar, hogy a tanár sokkal keményebb feladatokat ad és/vagy többet/hosszabbat. Én egy módszert tudok ajánlani, mondjuk ha szemét a tanár nem fog beválni: Odamész szünetbe a tanárhoz, és udvariasan megmondod, hogy kicsit több vagy nehezebb feladatot ad, és nem bírod annyi idő alatt megoldani.
ez csak egy gyors tipp, jobbat nem tudok.

www.lovaslovak.eoldal.hu

(Nocy, 2010.03.31 15:40)

Hát, barbee, nehéz helyzetben vagy!
Pl.: anyukád, apukád nem tud valamennyire németül?
Egyik rokonod? Barátnőd? Ha a barátnőd 5, korrepetáljon!
Senki sem tökéletes! Én tesiből 4 voltam félévkor!
Én nem vagyok se vékony, se kövér! És a nálam vékonyabbak mind-mind 5! CSAK ötösük van!

Help me! Now! Please!

(Dóri, 2010.03.17 15:15)

Sziasztok!
Nekem a szüleim kitalálták az a módszert, hogy ha 5-öst hozok haza, akkor ad egy 100-ast. De ha rosszabbat, visszavesz egyet. Elejint rengeteg 5-öst hoztam, kapam az 5-ösöket, vettem az új cuccaimat. De mostanában materkból leromlottam, és anya azt mondta, hogy nem igyekszem eléggé, meg hogy engem ez nem ösztönöz semmire. De én próbálok hajtani, tanulni, készülni, de nem megy, és a dolgozatokra is kevés időt adnak. Mit tegyek, hogy bebizonyítsam mindenkinek, hogy képes vagyok javulni, és nem kell magántanárhoz járnom, ezt nem is szeretném, mert sokba kerül, és sosem jártam magántanárhoz. Hogyan lehetnék 5-ös matekból (7. évfolyamos vagyok)? Most ilyesmiket tanulunk:
X=3
y=-6
2/a harmadikon/ x X - (-7) x y + xy2=
Ezt nem értem, és nincs is elég időm!
Segítsetek!
Köszönöm!

segítsetek. :'(

(Lexa, 2009.07.18 15:07)

Én is a némettel állok hadilábon. De én nem azért, mert nem megy, hanem mert a tanárom 3x nehezebb feladatot ad nekem mindig, mondván én megtudom oldani. Ha fordítani kell akkor is enyém a leghosszabb, és legnehezebb szöveg, és ugyan annyi időm van, mint a többieknek. Elég jól megy ez a tantárgy és nincs is vele gondom, mert én vagyok az ész az osztályba. Ezt a tantárgyat tanulom meg a leghamarabb, és erre fordítok a legkevesebb időt.
A matekkal vannak problémáim, mert a könyvbe sincs jól leírva, a tanárunk se tudja normálisan elmagyarázni és én is sík hülye vagyok belőle. Ráadásul 3x volt 1 héten matek, és a házi is több oldal volt. Annak volt 2 óra egyszer, aki perfekt matekból. Mástól is sűrűn kérek segítséget, és ha nem értem akkro megyek a következő emberhez és így tovább. A végén nem marad a többi tantárgyra időm, a törit pedig nagyon kéne tanulnom, mert eléggé lassan megy a tanulás. A magyarral nincs gondom, ert imádom és a tanár is imád. Ha meg rossz jegyek kapok rögtön jelenkezek egy fogalmazásra, amit kitesznek valahova az osztályba.
Kérlek segítsetek hogy tudnám levakarni a némettanárom magamról, úgy hogy nem romlanak a jegyeim belőle Hogy tanulhatnák jobban töriből rövid idő alatt és a legfontosabb: mit csináljak a matekkal???
Amúgy 6.-os leszek. ^^ Perfekt, emeltszintű suliba, ahol a német a fő tantárgy. Nemzetiségi magyarul. :/
Köszi előre. :)

Válasz

(Szerk., 2009.05.03 16:25)

Bimibi
Ezt csak te magad érzed,hogy mi szeretnél lenni és,hogy tetszik-e!!Kérdezd meg a szüleidet is ha még őket nem kérdezted ők biztos segítséget adnak,de ők is szerintem azt fogják mondani amit én:''Ezt csak te tudod eldönteni,mások nem dönthetnek ebben helyetted!!Ez rajtad áll!!,,

Válasz

(Szerk., 2009.05.03 16:21)

Kedves Barbee!
Ha szeretnél németből is 5-ös lenni,akkor egy kicsit rá kell hajráznod.Nem tudom mennyit tanulhatsz otthon,meg a németre mennyit szánsz rá.A németre fordíts kicsit több időt.Tudom,hogy nehéz mert én is azt tanulok,de minimum egy fél órát szánj rá az írásbelin kívűl,még akkor is ha érted!!Nem baj ha egy kicsit több időt szán rá az ember! És ne csak átfusd,hanem rendesen tanuld és addig tanukld amig meg nem érted vagy nem tudod!Ja és ha gondod van németből,mondd neki ,hogy segítsen elvégre is ez a dolga!Az meg nem a te hibád,hogy nem szereted a németet,de akkor is kicsit hajrázz rá ha jó jegyet akarsz kapni!!

mi legyen?

(bimbi, 2009.03.19 20:24)

A karrier témával kapcsolatban azt szeretném mondani,vagy inább kérdezni hogy az ügyvédi pályára szeretnék lépni és hogy mindenki azt mondja TÖK JÓ lenne,de nem tudom jó lenne-e.Szerintetek?

németet utálom

(barbee, 2009.03.18 12:44)

Sziasztok!
Utálom a németet és nem is megx túl jól.A tanárom azt mondja hogy 4-nek lenni könnyű(mert 4-es vagyok németből)de hogy a 2. félévben 3-as legyek,nem igaz.Meg azt is hogy minden másból 5-ös vagyok,csak NÉMETBŐL nem,Most mi lessz velem??Mivan ha rosszabb leszek pl.:1-es!
Segítsetek kérllek!!

 

 

Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 373774
Hónap: 2701
Nap: 107