Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fehér:Angyali,mégis szexi!

2009.01.12

                                                     A kis fehér az új fekete

 

 

Legalábbis a javában tartó New York Fashion Week-en felvonultatott kollekciók áttekintése alapján. A New York-i divathét szeptember 5-12-ig tart, és a 2009. tavaszi divatot mutatja be a legnevesebb divattervezők tolmácsolásában. Bár hosszú évtizedek óta úgy tűnt, a legnagyobb klasszikust, a kis fekete ruhát soha, semmi nem taszíthatja le a trónról, most úgy tűnik, a kis fehér megteszi.

A kis fehért viselőknek nem kell feltétlenül a szűziesség álcája mögé bújni, Carolina Herrera például koromfekete, füstös szemmel, és fekete övvel dobta fel a fehér koktélruhát. A kollekciókból az is kiderült, hogy 2009. tavaszán gladiátorcipővel párosítva a legbiztosabb a kis fehér.

(Baloldali kép: Carolina Herrera, jobboldali: Zero és Maria Cornejo)

 

 

A fehér az abszolút tisztaság és ártatlanság színe. Ennek köszönhetően az ilyen színű ruhákban ezt a két jelzőt sugalljuk a külvilág felé, ezért van az, hogy mindig frissnek és újszerűnek érzi magát az, aki fehér ruhát visel. A meleg déli éghajlathoz pedig különösen jól illik, hiszen kitűnően visszaveri a napfényt.” (Részlet a Színjáték c. cikkből) Utóbbi miatt a fehér ruhák a nyár alapvető és klasszikus kellékei. Persze a fehér télen is legalább annyira jó szolgálatot tesz, mint nyáron, hisz például egy világos kabát mindig nagyon elegáns hatást kelt, és hogy ne mindig külföldi tervezőkkel példálózzak: Konsánszky Dóra tervezte fehér darabjaira érdemes vetni egy pár pillantást!

Valentino - 2008
Valentino - 2008
Giorgio Armani - 2008
Giorgio Armani - 2008
Viktor&Rolf - 2008

 


A fehér sokoldalú, mert egyszerűen bármilyen – ismétlem bármilyen – színű kiegészítővel és cipővel hordhatod, ugyanakkor végletes szín is (menyasszonyi ruhák vö. klasszikus teniszruhák), és jóllehet, hogy a fehéret visszafogott színnek tartják, mégis legalább annyira hatásos (avagy sokkoló) szín tud lenni, mint merészebb társai!

Martin Grant - 2008
Martin Grant - 2008
Miu Miu - 2008 Sonia Rykiel - 2008
Miu Miu - 2008
 
Sonia Rykiel - 2008
Véronique Leroy - 2008
Véronique Leroy - 2008
 Fehér rózsám

Vészesen közeleg a nyár, amiből (általában) egyenesen következik a női ruhatár felfrissítése. Így jó, ha tudod, hogy a fehér színnel csak igen kevés esetben lősz mellé. Fehér nadrág, fehér blúz, fehér ruha (idén nyáron a maxi a trendi!), mind alapdarab, szóval nélkülözhetetlenek! Már az a tézis sem állja meg a helyét, miszerint fehér cipőt csak az esküvője napján viselhet az ember lánya, ezért ennek is mindenképpen helye van az igényes nő ruhatárában. A fehér azon kevés színek egyike, amelyet reggel és este is viselhetünk. Régen az előkelők színe volt, ma már ez nem így van, így mindenki hordhatja! És talán egyszer a szőke herceg is eljön, természetesen fehér lovon! :)

Forrás:velvet.hu;art-fashion.hu

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 355300
Hónap: 2447
Nap: 84