Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Francia manikűr otthon

2009.03.12

Francia manikűr otthon

A kezeink számos belső érzést, boldogságot és érzelmet, szeretetet és Kép gyengédséget, vagy éppen igénytelenséget, sőt elhanyagoltságot is közvetíthetnek a külvilág felé. Ne hanyagoljuk el hát kezeinket és körmeinket! Legyünk igényesek, hogy mindig az ápoltság elégedett érzésével tekinthessünk, és büszkék lehessünk rájuk! A francia manikűr elegáns, diszkrét, és szemrevaló! Tökéletes választás akár a hétköznapokra, akár olyan különleges alkalmakra, amikor szép formájú, ápolt, de mégis diszkrét körmöket szeretnénk, amely azonban vonzza a tekintetet. Lássunk hozzá!

Alapvető fontosságú, hogy a körömlakk felvitele előtt megfelelően előkészítsük kezünket és körmeinket. Először egy kis adag bőrradírral alaposan masszírozzuk át a kezeket, hogy eltávolítsuk az elhalt bőrsejteket. Ezt követően öblítsük le, majd alaposan szárítsuk meg. A kézbőr kirepedezésének legfőbb oka az, hogy kézmosás után nem szárítjuk meg teljesen a kezeket.

 

Következhet a körömreszelés, a köröm alakjának kialakítása!

 

Ha körmeink töredeznek, vagy berepednek, felül simítsuk el, és kerekítsük le a körmök élét. Körömreszelés közben mindig egy irányba haladjunk, lehetőleg a köröm külső szélétől középre tartva! Vigyázzunk: a fűrészelő mozdulatokkal végzett körömreszelés felsértheti a körmöket! Finom felületű körömreszelőt használjunk, amely szinte siklik a köröm felett.

 

A felesleges éleket simító körömreszelővel távolíthatjuk el, és utolsó lépcsőben érdemes fényesítő körömreszelőt is használni, amely szép, csillogó felületűvé varázsolja a körmöket, és a lakkot sima alapra tudjuk felvinni.

 

Tegyünk egy kis olajat a köröm bőrére, majd egy erre alkalmas eszközzel nyomjuk vissza a körömbőrt. Ne használjunk csipeszt, mert azzal megsérthetjük a körömbőrt! Öblítsük le a kezünket meleg vízzel, majd alaposan töröljük meg, hogy eltávolítsuk a bőrre tapadt olajat.

 

Vigyük fel az első réteg alapozó körömlakkot, majd hagyjunk pár percet a száradásra. Az alapozó réteg erősíti a körmöt (használhatunk kifejezetten körömerősítő lakkot is), és elsimítja a körömreszelő által okozott egyenetlenségeket, ha a polírozást kihagytuk. Ennek köszönhetően a körömlakk felülete is sokkal simább lesz.

 

Kép Száradás után helyezzünk fel körmeinkre francia manikűr sablont. Ennek véghezvitele némi gyakorlatot igényel. Ezután következhet a köröm végének fehérítése, majd a sablon levétele.

 

A körömhegy fehérítő lakkot többféleképpen használhatjuk, attól függően, hogy milyen végeredményt kívánunk elérni. A szögletes formához húzzunk egy egyenes vonalat a körömhegy mentén. Ha lekerekített körmöket szeretnénk, kövessük a lakkal a körömhegy vonalát.Kép

 

 

Végezetül vigyünk fel egy réteg átlátszó körömlakkot, amelyből ma már széles a választék. Várjunk amíg a lakk megszárad! Körmeink különleges ragyogó árnyalatot és extra védelmet kapnak, ha világos, csillogó lakkréteget is felviszünk a végén.Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tttztrjkzhmjjhmj

(rteterg, 2009.11.22 10:43)

mi van akkor ha körmünk egyik kissebb a másiknál?

Re: tttztrjkzhmjjhmj

(Pici kaki, 2011.06.17 12:53)

Várd neg amíg megnő :D

 

 

Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>

Statisztika

Online: 2
Összes: 296910
Hónap: 2344
Nap: 82