Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mindent a hajról

2008.12.06

 

Kép

Fényesen egyenes, gótikusan romantikus, bizarrul hagyományos… és ez még mindig nem fedi lesz az összes irányzatot, ami a hideg hónapokban ránk köszöntött a hajdivat terén.

 

 

 

 

2009-es rövid hajtrend...

 

 

 

Kép 2008-ban a női hajak 1 dolgot csináltak:egyre rövidebbek lettek.Ott volt a bubi,a rövid tündéres("pixie") és még egy csomó változat a kettő között.
És a rövid haj népszerűsége csak egyre nő...
Így 2009-re érdekes helyzet alakult ki:a tavalyi rövid haj divat már igazából nem trendi,nem különleges:gyakorlatilag majdnem mindenki ilyet hord,még a csivavák is..:)

 

 

 

 

 

 

 

 

...És hosszú

 

 

Kép

  Nade mi a helyzet a hosszú hajjal? Ha megfelelően lépcsőzetes, nyugodtan belevetheted magad a 2009-es hajtrendbe. Az egyenesre vasalt haj, kócosan, vagy tükörsimán, mindenképpen a trendi változatok között szerepel. A hosszú haj hullámos-sellő vátozatai, nagyívű hullámok, oldalt elválasztott hajjal is megállják a helyüket. 

 

 

 

 

 

A tehenészlány-stílus

Egyértelműen a 2009-es év egyik legtrendibb trendje lesz a tehenészlány-stílus, vagyis, hogy a saját hajadból készített hajfonatból lesz "hajpánt", a haj különben szabadon van hagyva, elől is, hátul is.

 

 

 

 Trend a nőknél:

 

A nőknél másfél éve visszajött a divatba a rövid és a félhosszú haj, de a hosszú haj is ugyanúgy trendi lesz, akárcsak a frufru. A gomba és az alap rövid hajak is hódítanak, csak a hajvágás technikája eltér a korábbi évekétől. Mivel a haj a nőiesség kifejezőeszköze, ezért tépett hajat csak megalapozott koncepció alapján hordjunk ősszel.

 

KépA frizuratrend nem a haj megerőszakolásáról szól! Nem az a divat a hétköznapokban, amit a fodrászok hajtrendként bemutatnak. Sokkal inkább a könnyen viselhetőség és atermészetes hatást kell szem előtt tartanunk. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne fessük, színezzük a hajat. Festhetjük ősszel is, de semmiféle képpen ne narancssárgára, vagy kékre. Világviszonylatban most inkább a natúr színek jöttek divatba: a mélyebb tónusok, a csokoládészínek (az étcsokoládétól a tejcsokoládén át egészen a karamell színig). Ezek az árnyalatok lesznek dominánsak, nem pedig a szőke natúr színek. Tehát idén ősszel mindenféleképpen természetesebbek és tömörebbek a hajak, talán plasztikusabbak is.

A hajhullás

A női szépség egyik meghatározó alappillére a dús, egészséges hajkorona. Míg a reklámok mesébe illő, csillogó, dús hajzuhatagokat ígérnek és mutatnak addig vannak akik elkeseredetten küzdenek azért, hogy a hajhullásukat megállítsák.

Hajhullás okai: öröklődés, hormonok, életkor, betegség.

A hajhullás akkor tekinthető rendellenességnek, ha túlzott mértékű és hiányzik a normál újrakinövés. Ha naponta 40-60 hajszálnál több hullik ki hajhullásról, alopeciáról beszélünk. A hajhullás lehet foltos és szétszórt azaz diffuz. Mindkettő maradandó kopaszodáshoz vezet, akkor, ha a szőrtüszők és a bennük található hajszemölcs elpusztul. Ha azonban a hajszemölcs nem pusztul el csupán a rajta elhelyezkedő matrixsejtek osztódása egy időre megszűnik átmeneti, fokozott hajhullás és következményeként átmeneti kopaszodás alakulhat ki. Az átmeneti hajhullás kezelésének célja a matrixsejtek osztódásának serkentése, a keratin képzés és a hajas fejbőr anyagcseréjének fokozása.

 

 

 

Egy hajszál miután kihull, utána a helyén már csak 17-szer nő ki újra haj.

A hajnak nincs létfontosságú szerepe, ám erősen befolyásolja a külső megjelenést.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

5530 vésztö vajda ut 4

(kovács monika, 2012.12.20 12:59)

szeretném megcsináltatni a hajam

nincs

(nincs, 2010.05.14 16:47)

én valahogy leszeretném vágatni a hajam mert meleg van én valami olyat keresek ami divatos szép rövid nem tudom mi legyen

Vasalás?

(Girl, 2009.04.14 17:48)

milyen gyakran lehet vasalni a hajam??

 

 

Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 294672
Hónap: 1942
Nap: 68