Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Körömápolás

2008.12.06

Körömápolás


A körömápolásról

Kezeink egész nap szem előtt vannak – gondoljunk csak arra, hányszor emeljük kezünket arcunkhoz vagy gesztikulálunk beszélgetés közben -, így fokozottabb figyelmet is kell rájuk szentelnünk.


Felmérések szerint az ember (lánya) leggyakrabban az ellenkező nemű egyedek kezét és cipőjét veszi először szemügyre. Kezeink egész nap szem előtt vannak – gondoljunk csak arra, hányszor emeljük kezünket arcunkhoz vagy gesztikulálunk beszélgetés közben -, így fokozottabb figyelmet is kell rájuk szentelnünk. Az ember keze s körmei elég árulkodóak lehetnek, hogy gazdájuk mennyire ad magára és a harmonikus megjelenésre. Azért is igénylik a gondoskodást, mert nap mint nap számos káros hatásnak vannak kitéve: a mosogatószerek, a hideg, a szél, a szappanos víz mind megviselik kezünket és körmeinket.

Körmeinken a repedések, foltok általában vitaminhiányt jeleznek, erre a legjobb megoldást a körömerősítő vitamintabletták jelentik. Bár a probléma belső gyökerű, a javulást segíthetik a körömerősítő lakkok, krémek is. A körömápolás első lépéseként áztassuk körmeinket pár percre meleg vízbe. Adjunk pár csepp citromlevet is a vízhez, a citrom puhítja a bőrt. Itassuk le kezünkről a vizet, és tologassuk vissza a körömágy bőrét az erre használatos pálcikával. Kaphatók olyan krémek, zselék, melyek segítségével a körömágyon lévő felesleges bőrke könnyedén eltávolítható. Soha ne vágjuk le kisollóval, mert begyulladhat a körömágy. Körmeinket se vágjuk, inkább csak reszeljük a kívánt formára. Ügyeljünk arra, hogy mindig csak egy irányba, kívülről befelé reszeljünk, ellenkező esetben körmünk m
eggyöngül.

Bár mindig egy adott körömforma van éppen divatban, azt válasszuk, amely kéztípusunkhoz a leginkább illik. Ha például rövidebb vagy vastagabb ujjaink vannak, a szögletes forma helyett inkább egy nyújtott, ovális formát próbáljunk ki, az optikailag nyújt az ujjon. Körmünk felületét ezután polírozzuk le, hogy szép fényt kapjon, és egyenletesebb legyen a felszíne. Lakkozáshoz először vigyünk fel egy színtelen alapozóréteget, amely megakadályozza a körmök elszíneződését. Ezután vigyük föl a kiválasztott színű lakkot vékony rétegben, és hagyjuk alaposan megszáradni, majd vigyünk föl még egy fedőréteget. Az elegáns és mai napig közkedvelt francia manikűr kivitelezéséhez először körmünk végét fessük be fehérrel, majd ha megszáradt, a köröm egészét fessük át halvány rózsa- vagy barackszínnel. Kedveltek manapság a festett virágminták vagy ragasztott strasszok, ha van hozzá kedvünk és türelmünk, ezekkel is kísérletezhetünk.

Forrás: Life Magazin
KÖRÖM RESZELŐK és MANIKÜR ESZKÖZÖK


Finom reszelő - Emery Boards

A csomagolásban 6 darab reszelő található. Optimális köröm formázók két oldalukon különböző erősségű csiszolólapokkal. Az egyik oldallal könnyen csökkenthetjük a köröm hosszát, a másik tökéletes befejezést biztosít. Keskeny széleivel a köröm oldal részeit is könnyen formázhatjuk.


Minerál ásványi reszelő - Mineral file

Szemcséivel beépülve a körömvégen lévő apró repedésekbe megerősíti azt és lehetőséget ad az eddiginél hosszabb és erősebb köröm kialakulásához. Normál vízsugarú vízben tisztítsuk és hagyjuk teljesen megszáradni a hosszabb élettartam érdekében.


Profi reszelő - Profi file

Különböző szemcséjű két reszelője tökéletes formázást tesz lehetővé a természetes és a műkörmökhöz egyaránt. Kiváló minőségű anyagból készült belső alapja rugalmas műanyag.


Üvegreszelő - Glass file

Ideális az érzékenyebb körmökre. Finomított mikro szemcséi különleges gyengédséggel formázzák körmeid. Szappanos vízzel tisztítható.


Szuper reszelő- Super file

A szuper -homokszemcsés- reszelő kifejezetten műkörmök vagy vastagabb természetes körmök formázására. A különleges rétegezési technológiának köszönhetően optimális stabilitást és rugalmasságot biztosít.


Szuper körömpolírozó - Super nail polisher

Hosszantartó fényt kínál lakkozás nélkül. Használhatja egyszerűen a kisebb egyenetlenségek és a köröm elszíneződések eltüntetése érdekében. A rózsaszín rész a kiegyenlítő, a fehér a finomító, a szürke rész pedig a fényező felület.


Extreme Shine polírozó - Extreme shine file

Extra, különleges fénnyel látja el a polírozott köröm felületét. Rózsaszín oldala eltávolítja a zsírt a köröm felszínről, fehér oldala finom kagylófénnyel vonja be azt.


Körömpolírozó - Nail Polisher

Alapja rugalmas műanyag , a könnyebb kezelhetőség érdekében. Tulajdonságai megegyeznek a szuper polírozóval.

Tipp: Műköröm és valódi köröm közötti átmenetet dolgozzuk össze a profi reszelőkkel, majd használjuk a polírozót a tökéletes befejezés érdekében!


Bőreltávolító gél - Cuticle remover gel

Gyengéd körömágybőr eltávolító. Mandulaolaj és allantoin tartalmának köszönhetően megőrzi a bőr bársonyosságát és emellett a különleges ápolás mellett távolítja el a felesleges körömágybőrt.


Bőreltávolító ceruza – Cuticle remover - Cuticle Softener Stick

Bőreltávolító ceruzája praktikus az utazáshoz, mert kis helyen elfér és cserélhető hegyvégei sokáig alkalmassá teszik a használatra. Extra adag pantenolt és allantoint tartalmaz.


KONDICIONÁLÓ TERMÉKEK SZÁRAZ , TÖREDEZETT KÖRMÖKRE


Reszelő törékeny körmökre - Special File for brittle nails

Finom szemcséi és rugalmas műanyag belső része lehetőséget ad a legideálisabb körömformázásra. Két különböző

felülettel rendelkezik. A durvább szemcsézettségű oldala segít a körmök hosszának optimális formázásához, a

finomabb oldala lezárja a körömvégeket megakadályozva ezzel a köröm további rétegekre szakadását.


Köröm masszázskrém – Nail massage cream

A fontos vitaminokban gazdag, tápláló köröm masszázskrém segít megszabadulni a száraz és repedezett körömágybőrtől. Használatával rugalmasabbá válik a köröm és a körömágybőr bársonyos, sima megjelenésű lesz. Kellemes gyümölcs illatú, gyorsan felszívódik.


Intenzív körömápoló ceruza - Intensive Nail Care Stick

Az elegáns és praktikus megjelenésű terápiás körömápoló ceruza. 100 % ban természetes olajokat tartalmaz. Mandula-, sárgabarack-, avokádó és jojoba olajat valamint A, C és E vitamint tartalmaz. Utazáshoz is kiválóan alkalmas.


Intenzív körömápoló szérum - Intensive Nail Treatment

Magas minőségű körömápoló olaj, mely növeli a köröm rugalmasságát, javítja a szerkezetét.

Értékes növényi alapú olajakat, valamint A /körömerősítő/, C /megelőzi a körömszálkák kialakulását/ és E /sárgulás ellen/ vitamint tartalmaz.


Ápoló és erősítő lakk - Repair & Care Nail Lacquer

Ha a manikűrözés után közvetlenül szeretne lakkozni, akkor javasoljuk az Ápoló és erősítő lakk használatát. Egészséges, csillogó külsőt kölcsönöz a körmöknek, miközben vitaminokkal és proteinekkel kondicionálja. A benne lévő gumikivonat növeli a köröm rugalmasságát.


Terápiás körömápoló ceruza – Nail Therapy Repair Stick

Nyugtat, hidratál és rugalmassá varázsolja a körmöket. Magas koncentrációban tartalmaz mirhát (a balzsam-félék családjába tartozó, ritka gyanta fajtát). Fertőtlenítő és gyulladás gátló hatása is van. Rendszeres használata növeli a körmök ellenállását és stabilitását.


KONDíCIONÁLÓ TERMÉKEK GYENGE, VÉKONY KÖRMÖKRE


Reszelő vékony, puha körmökre - Special File for soft nails

A vékony, puha körmökre kialakított reszelő szemcséi és rugalmas műanyag belső része lehetőséget biztosít a legideálisabb körömformázásra.


Biotin körömápoló krém - Biotin Nail Cream

A Biotin körömápoló krém természetes mandula és avokádóolaj segítségével megerősíti körmeit és az extra száraz körömágybőrt is bársonyossá varázsolja.


Biotin körömápoló szérum – Biotin Nail Serum

Az értékes vitaminokban ( B,E és F)és biotinban gazdag körömápoló szérum , mely a keratin szintézis elősegítésével megerősíti a gyenge és vékony körmöket. Ennek köszönhetően körme egyre ellenállóbb lesz.


Biotin körömápoló ceruza - Biotin Nail Builder Stick

A Biotinos körömápoló ceruza praktikus ápoló, mely különleges formulájának köszönhetően megerősíti a gyenge, vékony körmöket. Használata egyszerű – akár férfiak részére is ajánlható – körömproblémák esetén.


Kálciumos körömépítő - Calcium Nail Builder

Segíti a körmök növekedését és egészségük megőrzését,miközben erősíti őket.Véd a káros külső hatások ellen. Megakadályozza a körmök elszíneződését.1 rétegben bázis lakként, 2 rétegben körömlakként használhatjuk.


Terápiás körömerősítő - Nail Therapy Hardener

A Terápiás körömerősítő már az első használat után érezhetően megerősíti a körmöket és csillogó, ápolt megjelenést biztosít.


Terápiás körömerősítő ceruza - Nail Therapy Hardener Stick

Gyorsan és hosszantartóan erősíti körmeit. A gyopár kivonat és a hidratáló anyagok speciális kombinációja biztosítja az optimális ápolást percek alatt. Erősítő, kondicionáló készítmény. Formaldehid tartalma miatt kerülje a körömbőrre kerülését.


MŰKÖRMÖK ÉS KÖRÖM JAVíTÁS


Gyors műköröm francia - French Manicure Quick Nails

Különleges francia lakkozással kapható az Artdeco gyors műköröm sorozatának részeként. Használata egyszerű és praktikus.


Gyors regeneráló párnák - Quick Repair Pads

A berepedezett természetes és műkörmök nem jelentenek problémát az Artdeco számára. A gyors regeneráló párnák a repedésre felhelyezve azonnali segítséget nyújtanak. Az utazásnál elengedhetetlen társa lesz, mivel méreténél fogva akár egy pénztárcában is elfér.


Köröm ragasztó - Nail Glue

Műköröm ragasztására alkalmas, de használhatjuk köröm felszínén lévő repedések azonnali javítására is.


Ecsetes köröm ragasztó - Brush on Glue

Az Ecsetes körömragasztó elsősorban a műkörmök rögzítésére alkalmas, de használhatjuk a köröm felszínén lévő repedések azonnali javítására is.


Körömragasztó eltávolító - Nail Glue Remover

Ezzel a speciális termékkel eltávolítható a műköröm, illetve a körmön maradt ragasztó.


TERMÉSZETES MEGJELENÉS, FEHÉR KÖRMÖK


Köröm tisztító buffer - Nail Cleansing Buffer

Gyors megoldás az elszíneződött körmökre. A Körömtisztító buffer különböző felszíneivel garantálja a köröm elszíneződéseinek világosodását és a ragyogó körömfelszínt.


Köröm fehérítő gyöngy - Nail Bleaching Pearls

Könnyed megoldás az álomfehér körmökért. A Körömfehérítő gyöngyben található esszenciális citromolaj gyengéden világosítja körmét. Az antibakteriális teafaolaj és az aktív összetevők természetes komplexe elősegítik körmei kondicionálását. 9db-os


Köröm fehérítő - Nail Whitener Classis

Az átlátszó körömfehérítő körömlakk új fejlesztésű speciális színpigmenteket tartalmaz. Láthatóan fehérebbé és fényesebbé varázsolja körmeit.


Köröm fehérítő francia - Nail Whitener French Look

Az új fejlesztésű Francia körömfehérítő a legújabb divatnak megfelelően varázsolja körmeit fehérré és a francia manikűrnél használható kellemes bársonyos halványrózsaszín árnyalattal vonja be azt.


Köröm fehérítő francia rózsaszín – Nail Whitener French Rose

Rózsaszín lakk a körmök diszkrét vizuális csillogásáért. A körmöknek gyengéd púderes rózsaszín csillogást nyújt, mialatt fényessé teszi őket.


Francia manikűr stencil - French Manicure Stencils

Sablonok a tökéletes francia manikűr megalkotásához.

Használata: Ragasszuk fel a körömhosszunkat szabadon hagyva, majd fessük meg a francia vonalat, a kívánt árnyalatú körömlakkal.


Francia manikűr szett - French Manicure Set rose

Komplett szett a természetes francia manikűrhöz (formaaldehid és toulol mentes). Francia manikűr sablont is tartalmaznak a szettek.


Francia manikűr szett - French Whitening Set

Körömfehérítő szett sablonokkal(20 db), Francia tipp No. 2, Körömfehérítő francia és Körömfehérítő. Teljes fehérítő szett a csillogó körmökért , Francia manikűr megjelenéssel.


Körömfehérítő ceruza - Nail Whitener Pencil

Természetes körömfehérítő ceruza. Nedvesítsük be a ceruza hegyét, majd a körmünk hossza alatti részt emeljük ki vele. Gyorsan készíthetünk vele francia körmöket


SPECIÁLIS KÖRÖMLAKKOK ÉS KIEGÉSZíTŐK


Barázda kitöltő lakk - Ridge Filler

Az Artdeco barázdakitöltő lakkja ideális a kisebb repedések, egyenetlenségek és a foltok eltávolítására. Használhatja alapozóként, de finom rózsaszínes tónusa miatt két rétegben akár lakként is. Amennyiben körömfelszínén lévő egyenetlenségek súlyosabbak, használja az Artdeco körömpolírozóit.


Körömlakk hígító - Thinner

A hosszabb tárolás következtében kedvenc körömlakkja besűrűsödhet, nehezen kenhetővé válik. Pár csepp a hígító termékből és körömlakkja újra könnyen eloszlatható állagú és csillogó fényű lesz. Aceton és toluol mentes.


Körömlakk szárító spray - Quick Dry 100ml

Ha kevés idő áll rendelkezésére, hogy körömlakkja megszáradjon, használja a körömszárító spray-t. Nem csak gyors száradást biztosít, de magas fényt kölcsönöz körmének. Közvetlenül a frissen lakozott körmökre fújjuk.

Lehetősége van a száradási idő lerövidítésére a Gyorsan száradó fedőlakk Nr.99 használatával is. A száradás gyorsítása mellett megnöveli a lakk tartósságát. A Körömfény Nr.198 segít körömlakkjai fényének újjávarázslásához. Használhatja önállóan, körme fényének hangsúlyozására.


Körömlakk korrektor - Nail Polish Corrector Stick

A körömágybőrre illetve a külső bőrfelületre kerülő kisebb lakkozási hibák nem jelenthetnek problémát. Az Artdeco körömlakk-korrektor ceruzája megfelelően kialakított szivacsos végeivel bármilyen apró helyről tökéletes pontossággal eltávolítja a hibákat, bármilyen mélységű is legyen a körömlakk tónusa. Cserélhető applikátoros végei hosszú használati időt biztosítanak.


Körömlakk lemosó - Nail Polish Remover 50ml, 100ml

Az Artdeco kitűnő minőségű aceton mentes körömlakklemosója, mely műkörmökre is alkalmas. Gyengéden távolítja el a lakkot anélkül, hogy kiszárítaná a köröm felszínét vagy a körömágybőrt.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ccgvfg

(jumbi, 2010.06.07 19:53)

fontos dolgok voltak benne de nem volt túl jó elolvasni mert túl kicsi betűkkel van és túlságosan egyben van. Több részre kéne tagolni.

...

(Réka, 2009.08.23 00:59)

Ezeket hol lehet megvenni ill. megrendelni?

 

 

Archívum

Naptár
<< Július / 2022 >>

Statisztika

Online: 3
Összes: 397883
Hónap: 2272
Nap: 56