Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mindent a fésűkről

2010.06.28
Formázás, szárítás és a mindennapi hajápolás közben nélkülözhetetlen segítőtársaink a jó minőségű kefék és fésűk, amelyek masszírozzák a fejbőrt, és csillogó fényt kölcsönöznek ápolt tincseinknek.

Kíméletes kifésülés

A rakoncátlan csigák kíméletes kibontásához ritka és vastag fogú, lehetőleg kaucsukból készült, erős fésűre van szükség. Aki jobban kedveli a kefét, fatüskéjűt válasszon, mert az nem sérti a hajszálakat.


Rövid hajhoz

A rövid frizurák formájának kialakításához nélkülözhetetlenek a kis átmérőjű körkefék, amelyek szárításkor még a tarkó rövid tincseit is meghajlítják sűrű szétálló sörtéikkel. Frizurakészítéskor lehetőleg különböző hosszúságú körkefét használjunk, amely egyben a fejbőrt is masszírozza.
Profi szárítás


Akár körkefét, akár félhenger alakút használunk a főnözéshez, lényeges, hogy a váza fémből legyen. Ugyanis a krómozott test, melyből a tüskék kiállnak, felveszi és tartja a hőt, így a kefe melegíthető hajcsavaróként is működik. Felületén az apró lyukak megakadályozzák a túlmelegedést.


Természetes csillogás

Ahhoz, hogy hajunk egészséges és csillogó legyen, állítólag naponta százszor végig kell húznunk tincseinken a kefét. Speciális és természetes anyagú, különböző sörtehosszúságú hajápoló kefék minden méretben kaphatók. Hogy mit tudnak? Masszírozzák a fejbőrt, és a képződött faggyút egyenletesen eloszlatják a szálakon. Így a haj hamar visszanyeri természetes fényét.


A helyes tisztítás

A jó minőségű kefék és fésűk egy életen át kitartanak, feltéve, ha rendszeresen tisztítjuk őket. A fésűt először áztassuk langyos vízbe, majd puha körömkefével súroljuk át, és törölközővel itassuk le róla a vizet. A szarufésűket dörzsöljük át selyempapírral, hogy rugalmasságukat megőrizzék. A keféből fésűvel óvatosan szedjük ki a hajszálakat, a sörtéket lágy samponnal mossuk át, és tüskékkel lefelé, törölközőre fektetve hagyjuk megszáradni. A természetes alapanyagú keféket soha ne rakjuk a fűtőtestre!


Hosszú hajhoz ideális

A hosszú haj gyakori fésülést és gondosabb ápolást igényel. Az úgynevezett szalonkefe segítségével este eltávolíthatjuk a napközben a szálakra rakódott port és a formázó termékek (hajhab, hajlakk, hajzselé) maradványait. A fodrászatokban a berakott haj kifésülésére is ezt használják.


Extra méret

Erős szálú hajban nagy átmérőjű körkefével tehetjük lendületesebbé a hullámokat. Formatervezett, kézre álló, fanyelű kefék XXL-es méretben is kaphatók. Rugalmas vaddisznósörtéik könnyen áthaladnak a hajrengetegen, masszírozzák a fejbőrt, javítják vérellátását.Antisztatikus hatás


Mosás után, főnözés, fésülés közben hajszálaink feltöltődnek elektromossággal, és repdesni kezdenek, különösen akkor, ha műszálas ruhát viselünk. E problémát aranybevonatú fából készült kefe és fésű használatával kerülhetjük el.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tökjóó

(Dodi15, 2010.07.07 13:16)

Ez a cikk nagyon hasznos,tetszik! Ezen az oldalon tényleg mindenről olvashatok,ami épp szükséges.
Szupii(Y)

 

 

Archívum

Naptár
<< Június / 2022 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 388064
Hónap: 2425
Nap: 61